Moč tvojih misli

Ali si tudi ti zmotno prepričan/a, da je hrana za naše telo in duha samo tisto, kar pojemo? Predlagam ti, da čim prej spoznaš, da so hrana za tvoje telo tudi tvoje misli. Znano je, da imajo naše misli moč nad našim življenjem. Kar mislimo, to privlačimo, pravijo. Ko se enkrat zaveš, da ima vsaka misel tudi svoj čustven naboj oz. svojo čustveno energijo, lahko postaneš pozoren/pozorna na to, kaj misliš in tudi, kaj doživljaš. Z zavedanjem o tem, da imajo tudi misli svojo energijo, boš postal/a veliko bolj dojemljiva za svet znotraj sebe, s tem pa tudi za zunanji svet in na odzive, ki se ves čas dogajajo v tvoji okolici.

Stik s seboj ljudje dan danes izgubljamo, saj smo največkrat preveč osredotočeni na zunanji svet in se premalo poglabljamo vase. Znano je, da je svoje misli in čustva nekoliko težje nadzorovati, vendar se lahko tega z nekaj vaje tudi priučiš. Pri tem želim poudariti, da posameznik nikakor ne sme zanikati negativnih čustev in občutenj. Tudi ta so povsem normalna in človeška. Mora pa jih znati pogledati z različnih perspektiv, jih zares začutiti in nato spustiti. To zahteva pogum in hkrati predstavlja eno od najpomembnejših prelomnic v duhovnem razvoju. Ne beži torej stran od tega, ne zatiskaj si oči.

Kadar si želiš vplivati na svoje misli, to počni v mirnem kotičku, kjer se boš lahko popolnoma sprostil/a in našel/našla svoj notranji mir.

Večjo čuječnost do same/ga sebe in do okolice lahko pridobiš tudi s pomočjo meditacije. Načinov ali tehnik meditacije je veliko. Pravzaprav lahko govorimo o meditativnem stanju, ko smo v stanju meditacije ves čas. Da pridemo do tega stanja, sta potrebna čas in pravilen pristop pri katerem ti lahko pomagam. Pokukaj med moje storitve ali pa me več o meditaciji povprašaj v kontaktnem obrazcu.

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.