Duhovna rast

Pod pojmom „duhovna rast“ si verjetno predstavljaš marsikaj. Zame je duhovna rast pot, na katero vsak stopa korak za korakom in jo odkriva počasi a vztrajno. Je pot, ki te popelje k večji usmerjenosti navznoter in hkrati navzven. K večji čutnosti in čuječnosti do sebe in do drugih. Osebna rast je pot, ki se – če se je lotimo pravilno – nikoli ne konča. Prav zato se moramo pri duhovni rast še posebej zavedati pomena pregovora „Pomembna je pot in ne cilj.“

Potreba po duhovni rasti se navadno začne z dogodki, ki so nas do neke mere spremenili. Pri teh dogodkih lahko gre za tako imenovane Sinhronizirane dogodke. Gre za dogodke, ki nam veliko pomenijo. Velikokrat takšne dogodke poimenujemo tudi srečna naključja. Prav ti dogodki nas usmerjajo v pravo smer in nam nudijo pomembne vpoglede v prihodnost.

Velikokrat pa nas k osebni rasti prisilijo tudi nenavadni dogodki, ki se v nekaj dneh večkrat ponovijo. To nas prisili, da pričnemo razmišljati o tem, zakaj so se pravzaprav pojavili, kaj pomenijo in kaj lahko naredimo. K osebni rasti nas napotijo tudi intenzivne in boleče življenjske spremembe, ki jih ne moremo pojasniti, prav tako pa ne vemo, kako se bomo iz njih izvili, zato smo se prisiljeni zazreti vase.

Duhovna rast je pomembna za vsakogar – je osnova za boljše in harmonično življenje, za sproščeno življenje brez napetosti, strahu in tesnobe. Za začetek se skušajte popolnoma umiriti in utišati notranji glas v sebi, ki vam govori nešteto reči. Poglejte vase, v svojo dušo in jo umirite.