Reiki

V hitrem tempu življenja, ki obdaja skoraj vsakega posameznika, se velikokrat počutimo utrujene in nezmožne postoriti vse, kar je nov dan postavil pred nas. Zato vedno znova iščemo načine in tehnike, kako si pomagati, da bi vzdržali pritiske, katerim smo izpostavljeni.

Ena izmed tehnik, s katero si lahko pomagamo je prav gotovo reiki. Reiki predstavlja univerzalno energijo. Da lahko sploh pričnemo izvajati reiki potrebujemo posvetitev, ki odpre delčke naše duše. S tem, ko se naša duša odpre, postanemo sposobni pomagati sebi, prevajati to energijo v sebi, povezati se z višjo stopnjo zavesti in biti uravnoteženi. Reiki ni povezan z religijami in tudi ne predstavlja religije kot take. Enako namreč deluje na vse ljudi, ne glede na to, kateri veroizpovedi pripadajo.

Reiki lahko izvaja prav vsak, ki si želi in se je tudi pripravljen odpreti pozitivni energiji, seveda pa se mora biti posameznik pripravljen tudi učiti korakov postopka. Veliko posameznikov ima pred začetkom izvajanja reiki pomisleke, da bi komu škodovali. Vendar so dvomi odveč. Reiki je energija, zatorej z njim ni mogoče škodovati. Prav nasprotno – z njim lahko pomagamo sebi in drugim, pa tudi živalim, rastlinam in celo našemu planetu pri dvigovanju nivoja notranje energije.

Za izvajanje reiki ne potrebujemo druga kot le par svojih rok in nekaj dodatnega znanja. Kot sem omenila že zgoraj, se je namreč naučiti določenih veščin in ustreznih položajev dlani (vse to vas lahko naučim v svojih tečajih reiki), se pripraviti na sprejemanje in dajanje energije, nato pa terapijo redno izvajati.